Студът се отрази и на туризма - зазимиха "Света Анастасия" 25.11 | 16:05

В дните около Никулден обаче ще можем да се насладим на прочутата му рибена чорба

От Теодора Кокаланова

Цялата страна е "потънала" в студената вълна и едва ли скоро ще излезе от нея. Тепърва ни очакват ледени висулки и снегове до коленете. И докато зимните ни курорти като Банско, Боровец и Пампорово само това и чакат, край морето си спомнят с наслада и носталгия за горещите летни дни. Студът застигна и завладя дори и крайбрежните ивици и морските курорти. 

Зазимиха остров "Света Анастасия" край Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. Всичко на острова е опаковано, за да бъде опазено от студа и влагата през зимата, включително дърветата.

Докато чака пролетта и началото на новия туристически сезон, екипът на "Света Анастасия" ще продължи да предлага на бургазлии добро настроение и вкусна храна.

В дните около Никулден островът ще отвори свой павилион на площад "Тройката", където можете да опитате прочутата му рибена чорба, греяно вино с местни билки и други кулинарни изненади, предаде агенция "Фокус". Според разчетите над 45 000 души са прекрачили прага на остров "Света Анастасия" това лято. Той е единственият остров в България, превърнат в туристическа атракция. 

Водещи