Сърби заменят руснаци в битката за Банско 18.03 | 10:46

Жители на западната ни съседка са фаворити в търсенето на апартаменти в курорта

От Цанка Донкова

Сърби заменят руснаци в битката за Банско. В последната година жители на западната ни съседка са фаворити в търсенето на апартаменти в курорта Банско, съобщава в. "Стандарт".

Наскоро в града пристигнал млад бизнесмен от Сърбия, който уверил, че представлява двама сръбски футболни национали.

"Търсеше жилища от 60-70 квадратни метра площ. Дори се учуди, че цените са толкова ниски, тъй като в Сърбия знаят, че Банско е най-добрият зимен курорт на Балканите. Разгледа и хареса няколко апартамента. В началото на април ще се върне, за да сключим сделките", разказва собственик на агенция за недвижими имоти в планинския град.

Вече има подписани десетки договори, а интересът на сръбски граждани към жилища в района се увеличи този зимен сезон.

По 40 000 – 50 000 евро за апартаменти, които са поне 70 квадратни метра броят по-заможните сърби, други пък дават по 20 000 – 25 000 евро за жилища от 40 – 50 квадратни метра.

Добрата новина за купувачите е, че собствениците на апартаментни комплекси свалиха значително цените. Квадратният метър в повечето сгради върви по 400 – 500 евро, а те не са далече от начална станция на лифта. Преди 7-8 години тези жилища са вървели между 1000 и 1500 евро за кв. метър.

"Имоти, които са далече от лифта, се предлагат и за по 300-350 евро за квадратен метър. Сключват се сделки за 12 000 евро за студиа от 35-40 квадратни метра. Известни спортисти, дипломати и бизнесмени от Сърбия вече имат апартаменти в Банско. На всички курортът много им харесва и пращат свои близки, които да си купят жилища тук", разказва Атанас Бутилов, който е собственик на агенция за недвижими имоти.

Водещи

Най-четени