Топ 10 на най-неопорочените от туристи дестинации 07.12 | 11:45

Много популярни дестинации по света са пострадали от свръхтуризъм, замърсяване и обезлесяване. Има обаче няколко държави, които остават относително недокоснати

От iNews.bg

Много популярни дестинации по света са пострадали от свръхтуризъм, замърсяване и обезлесяване. Има обаче няколко държави, които остават относително недокоснати.

Екип от туристически експерти от Inghams анализира публикации в Instagram за дестинации по света, за да определи кои са най-често споменавани като "непокътнати", пише британският "Експрес". 

Начело на списъка е Исландия, която често е наричана една от най-безопасните страни в света с невероятно красива природа. Според Tripadvisor Исландия е най-доброто място в света за наблюдение на Северното сияние, водопади и вулкани. Тук се намира и най-красивият плаж в света.


Исландия обаче също има проблеми. Страната наскоро обяви, че може да въведе данък върху туризма, за да се бори със свръхтуризма. Много от най-добрите дестинации в страната приемат огромен брой туристи, като Синята лагуна и Seljalandfoss са едни от най-посещаваните атракции.

Най-недокоснатите страни в света:

1. Исландия;

2. Австралия;

3. Ирландия;

4. Кипър;

5. Коста Рика;

6. Танзания;

7. Нова Зеландия;

8. Перу;

9. Гърция;

10. Грузия.

По-рано Австрия беше призната за най-населената с туристи страна в света през 2023 г. Според скорошно проучване на MoneyTransfers на всеки местен жител в страната се падат 3,6 чуждестранни туристи.

Водещи

Най-четени