Топ дестинациите през 2013 г. 02.01 | 19:36

Или кои са най-интересните места по света, които да посетите през следващите 12 месеца

От Елена Кирилова

Експертите смятат, че в туризма през 2013 г. ще има доста екзотични тенденции. Въпреки чудноватите идеи на някои любители на приключенията, винаги има няколко топ дестинации, които изпъкват, като най-предпочитани от туристите.

Някои места привличат с пищните тържества, други с изгодните оферти, които предлагат, докато трети са популярни заради приказните събития, които се разиграват в тях.  

Ето кои са топ дестинациите през 2013 г. според Peika.bg.

Шанхай и Пекин, Китай

Тези достатъчно екзотични дестинации имат и едно ново предимство - можете да прекарате в двата мегаполиса до 72 часа без да притежавате виза. Това време едва ли ще ви стигне, за да разгледате огромните градове, но пък ще ви помогне да се докоснете поне за кратко до тяхната магия. Съвсем скоро ще бъде пусната и високоскоростна железница между двата града, благодарение на която ще може да се стига от едното място до другото за по-малко от 5 часа.  

549591

Нова Зеландия

Нова Зеландия отново се превръща в център на всички Толкинови фенове. През следващите няколко години хобит манията там няма да стихне, докато не излязат всички части на "Хобит”. Никога не е късно да се разходите из вълшебните земи на тази далечна страна.

Египет

Колкото и странно да звучи, Египет в момента е страхотно място за туризъм. Бурните събития през последните години разредиха потока от туристи. Това ще ви даде възможност да разгледате на спокойствие всички храмове, пирамиди и музеи, които от години гъделичкат любопитството ви.

Амстердам, Холандия

Ако сте почитатели на изкуството, Амстердам е вашата ключова дестинация през 2013 г. На 1 май На 1 май приключва ремонтът на Музея на Ван Гог и изложбата на художника, която временно се намира в Ермитажа, ще се върне в своя обновен дом. Освен това през 2013 г. Амстердам ще отбележи 400-годишнината на каналите си.

Ирландия

Тази година Ирландия ще бъде по-интересна отвсякога. Причината за това е едно целогодишно събитие, наречено Събирането. То цели да върне колкото се може повече ирландци в родината им. В чест на своите традиции те ще пеят, свирят, готвят и танцуват заедно.

Останалите предложения можете да видите при нашите колеги от Peika.bg.

Водещи

Най-четени