Трафикът в Мексико сити – най-ужасният в света 08.09 | 11:06

Според проучване 41% от шофьорите биха слезли от колата и се качили на градския транспорт

От iNews.bg

Проучване сред шофьори показа, че да караш автомобил в Мексико сити е истински кошмар, показа проучване, изготвено по поръчка на IBM. На обратния полюс се намира канадския град Монреал, където движението е много по-спокойно.

Проучването обхваща 20 големи града по света и данните от него показват, че шофьорите са изправени пред повече стрес и повече изнервящи ситуации докато се намират зад волана на колите си, се казва в съобщение на сайта на технологичната компания.

Данните показват обаче, че средно задръстванията по света са станали по-малко. Причината за това е от една страна икономическите трудности, а от друга – по-високата цена на бензина през последните месеци. 41% от шофьорите пък обясняват, че биха зарязали колата си и ще се качат на градския транспорт, но само ако има подходящи условия за това.

Значителните инвестиции в пътната инфраструктура в развиващите се държави подобряват ситуацията. Повечето шофьори в Бангалор, Ню Делхи или Пекин обясняват, че през последните три години виждат чувствително подобрение на пътната обстановка. А само през последната година в китайската столица бяха инвестирани 80 млрд. юана за подобряване на инфраструктурата.

От европейските градове Стокхолм е в четворката на градовете с най-добри пътни условия. Никак обаче не е розова ситуацията в руската столица Москва – градът попада в списъка с най-жестоките задръствания. Шофьорите в Найроби, Мексико сити, Йоханесбург, Пекин, Бангалор и Москва прекарват най-много време в чакане колата отпред да тръгне отново – средно поне по 36 минути или повече на път до училище или към работното място.

 

Водещи

Най-четени