Троян опитва да направи Орешак атрактивна туристическа дестинация 17.08 | 07:03

Общината ще съобщи как върви изпълнението на проект в тази насока

От Деляна Петкова

Община Троян ще даде отчет за изпълнението на проект за превръщането на националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак в атрактивна туристическа дестинация.

Плановете на общината получиха финансиране по ОП "Регионално развитие". Договорът между Министерството на регионалното развитие (МРРБ) и община Троян беше сключен в края на миналата година. ЕС дава 1.46 млн. лева за реализацията на идеята, а съфинансирането от страна на община Троян е в размер на 219.7 хил. лева.

Основната цел на проекта е насочена към подобряване на туристическата среда чрез решения, които насърчават развитието на традиционния масов туризъм, чрез обект "Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата” в Орешак, припомнят от общината.

Към момента изложбените зали имат нужда от обновяване, реконструкция и модернизация, за да отговарят на съвременните изисквания за подобен род съоръжения. Като резултат от реализирането на дейностите заложени в проекта се очаква нова, атрактивна туристическа дестинация, която съчетава туристически услуги и интегрирани преживявания на посетители.