Туризмът може да бъде и „вкусен“ 14.07 | 09:16

Кратък преглед на специалитетите в едни от най-популярните за българите дестинации

От Нели Минчева

Пържено сирене, солена сардела, салам с червен пипер... Това са някои от вкусотиите, които може да се опитат в Хърватия. Местната бяла риба и раците са известни със своя отличителен вкус, а на огромна популярност се радва и пушеният свински бут, нарязан на тънки филийки.

В страната, която е все по-популярна туристическа дестинация, можете да се занимавате с огромно разнообразие от активности, но специализираният дамски сайт Jenite.bg се спира именно на хърватската кухня, тъй като се оказва, че храненето и опитването на местни специалитети са основна част от туристическата програма – където и да е по света.

Обръща се внимание и на Италия, рай за любителите на месните специалитети. Там се крият неземно вкусни рецепти, когато става въпрос за приготвянето на ястия с телешко и пилешко месо, дивеч и различни видове птици, които често подправят с вино и зеленчуци.

В Гърция пък ни очаква фестивал на вкусовата наслада - там местната кухня предлага традиционна смесица от сладко-солени ястия. Канела с месо или карамфил в яхнията, гърците често използват странни комбинации, когато добавят подправки.

В таверните може да бъдат опитани традиционни гръцки ястия, като "Spanakopita" - спаначен пай със сирене Фета, яйца, зелен лук и подправки. Десертите в страната спокойно могат да се впишат за здравословни, тъй като за направата им се използват черупкови плодове и мед, извлечен от нектара на цитрусови дървета като лимон и портокал.

А можете да поемете и на по-продължително кулинарно пътешествие

Водещи

Най-четени