Туристическа България ще чупи рекорди през летния сезон 03.06 | 14:04

Сезонът не само няма да е провален, но и ще надхвърли резултатите и очакванията от миналата година, смята Бранимир Ботев

От Теодора Кокаланова

Поройните дъждове и наводнения заляха не само Западните Балкани, но и в частност нашата страна. Според мнозина това със сигурност ще се отрази на настъпващия летен сезон. Времето все още не показва в пълния си блясък горещия си характер, но метеоролозите оптимистично ни дават надежда за топли морски дни и нощи. 

"Туристическият сезон тази година ще е още по-добър. Не само няма да бъде провален, но и ще надхвърли резултатите от миналата година", отбеляза Бранимир Ботев, зам.-министър на икономиката и енергетиката.

Той се похвали с факта, че преди 48 часа в консулската служба на България в Москва е издадена 100-хилядната виза за тази година. "Тя идва около седмица по-рано от предходната година. Получи я двегодишната Оксана Шишкина", уточни Ботев. 

По думите му семейство Шишкини вече е идвало няколко пъти в България и е очаровано от страната ни, и от Българското Черноморие. "Държавата ще им предостави едноседмична почивка в хотел в Слънчев бряг, където те обичайно почиват", посочи Ботев.

Данните показват, че през първите четири месеца на годината България е посетена от 1 132 733 чужденци с цел ваканция и почивка, като увеличението е с 4,1%. "Приходите от туризъм за първите три месеца са 325 300 000 евро, което е с 3% повече от предходната година", допълва Ботев. 

България запазва ръст в почти всички ключови пазари. "Страната присъства на много пазари въпреки ограничения ресурс и това означава, че добре си вършим работата", каза Ботев. По думите му съотношението цена–качество в туристическите услуги е конкурентно за България, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени