Туроператорите искат повече яснота за въвеждане на цифровия COVID сертификат на ЕС 01.06 | 12:13

Министърът на туризма увери представителите на сектора, че се работи по създаването на проект за изменение и допълнение на сегашната нормативна уредба

От iNews.bg

Туроператорите и туристическите агенти поискаха от служебния министър на туризма повече яснота за предстоящото въвеждане на  цифровия COVID сертификат на ЕС .

На срещата си,  министър Балтова  ги увери, че работи в тясно сътрудничество със здравното министерство за готовността и функционалността на системата, която се очаква да заработи от 1 юли.

Бяха обсъдени и въпросите за издаването на  визи , отварянето на  "зелени коридори"  за организирани автобусни пътувания, съобщават от министерството.

От бранша сериозно поставиха въпроса за създаване на проблеми на  автобусите за България  при влизане в Румъния. Участниците в срещата поискаха  съдействие  и за спешна законодателна инициатива за правно регулиране на извършването на транспортна дейност с  коли до 9 места .

Министърът на туризма увери представителите на сектора, че се работи по създаването на проект за изменение и допълнение на сегашната  нормативна уредба .

Сред обсъдените теми бе и  целевото субсидиране  на туроператорите и предстоящото уточняване на реда за кандидатстване и изплащане на държавната помощ, работата на  въздушните превозвачи  и помощта от  35 евро на седалка .

На срещата с министъра на туризма присъстваха представители на АБТТА, БАТА и Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение Бъдеще за туризма".

Водещи

Най-четени