Туроператорите ще спечелят от сватбата на Уилям и Кейт 13.01 | 14:30

Монархията носи по 500 млн. лири годишно на туристическия бизнес на Острова

От Любомир Тасев

Туристическите фирми пуснаха на пазара оферти за посещения, свързани със сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, съобщава порталът The Age.

Германското подразделение на TUI, един от най-големите туроператори в света, предлага екскурзия до Лондон с обиколка на обекти, свързани с кралската двойка. Офертите са промоционални за дамите.

Двудневен тур за 295 евро дава възможност за посещение на магазина Jigsaw, където преди време е работила Кейт и бижутерската компания Garrard, предоставила венчалната халка на майката на Уилям, принцеса Даяна, която занапред ще носи на ръката си Мидълтън.

Обиколката на Лондон включва и традиционните забележителности, свързани с кралското семейство, като Бъкингамския дворец.

Британският вестник Mirror съобщава, че британският туроператор Ейдриън Мортън предлага автобусни екскурзии до в Бъкълбъри, където се намира домът на родителите на Кейт.

Предприемчивият англичанин организира обиколка на местата, където е протекло детството на бъдещата принцеса. Туристите ще имат възможност да видят училището, което е посещавала и църквата, където е било кръщенето й.

Цената на екскурзията е само 10 лири.

Сватбата на Уилям и Кейт ще се състои на 29 април в Уестминстърското абатство в Лондон. Събитието ще привлече много туристи към Обединеното кралство.

По данни на VisitBritain британската монархия, една от визитните картички на страната, носи на кралството преки или косвени приходи от туризъм в размер на 500 млн. лири ежегодно.

Доходите около сватбата през април обаче вероятно ще надвишат тази сума.

Най-четени