Търсят готвачи и управители за работа по морето 29.01 | 15:15

Туристическият бранш започна още през януари да набира работници и служители за ваканционните селища по Черноморието

От Кремена Бедерева

Туристическият бранш започна още през януари да набира работници и служители за ваканционните селища по Черноморието, съобщи директорът на бюрото по труда в Добрич Васил Сивков.

По думите му първите оферти са за повече от 40 свободни позиции в Балчик, където сред търсените специалисти са администратор, управител на ресторант, служител "резервации", главен готвач и други.

Туристическата индустрия ще заяви на специализирана борса в начало на април в Добрич свободните работни места за новия летен сезон, каза директорът на бюрото по труда.

През изминалата 2013 година в сферата на хотелиерството и ресторантьорството са били заявени над 1800 свободни работни места - най-много сред общо 8124 свободни позиции, обявени в различни сектори от работодателите в региона.

На работа през годината са постъпили 8395 безработни - с 534 повече от предходната година, посочиха от бюрото по труда. Равнището на безработицата в Добричка област за 2013-а е 12.5 на сто и е с 0.2 пункта по-ниско спрямо година по-рано.

Водещи

Най-четени