Уикенд идея: Време за любов и вино 14.02 | 09:25

14 февруари е празник-хибрид

От Мария Ангелова

Вече години наред 14 февруари е празник-хибрид за българите – който иска пие, който иска обича, а който иска – прави и двете. Независимо кой празник (пред)почитате, можете да го отбележите подобаващо. Ето някои от най-горещите любовни и винарски дестинации, към които можете да се отправите!

Безплатни венчавки в Несебър

Община Несебър организира "Уикенд за любов и вино", вероятно за да ви убеди, че си заслужава да посетите морския град не само през лятото. От петък до неделя ще има театър, концертни изпълнения, игри, поетичен рецитал на Недялко Йорданов. В специалната работилничка за талисмани пък ще можете сами да изработите любовен амулет. От общината освен това обявиха, че отправят предизвикателство към влюбените двойки – тези, които решат да се врекат във вярност на 15 и 16 февруари в града, ще получат безплатно граждански ритуал и фотосесия.

Змейова сватба в Делчево

Всяка година гоцеделчевското село Делчево отбелязва наведнъж двата празника - Трифон Зарезан и Свети Валентин. По време на Празника на любовта и виното се вдига т.нар. Змейова сватба - възстановка на традиционна делчевска сватба с народни носии. Освен че ще присъствате на красивата традиция, ще чуете майсторски музикални изпълнения, ще можете да се включите в хорото и да опитате местни специалитети. А гледката от височината на Делчево към Гоце Делчев, долу, в ниското, е незабравима!

Празник на Ивайловград

На 14 февруари своя ден отбелязва Ивайловград. Тук акцентът е върху виното – на 14 февруари ще се проведе конкурс за домашно вино, като ще има и награди за най-добрите. В събота пък в 18 часа на живо ще свири рок група Ренегат. Всички музеи и археологически обекти в Ивайловград (включително и обновената вила "Армира") ще бъдат с вход свободен на 13, 14 и 15 февруари.

Други събития

Празнични събития са планирали и повечето заведения, театри, опери навсякъде из страната. А ако нямате нужда от специално събитие, за да отбележите любовта си (към любимия човек или към виното), разгледайте идеите за уикенд в Peika.bg.

Водещи

Най-четени