Уикенд идея: Крепостта Баба Вида 20.01 | 09:13

Уникалният ни туристически обект си заслужава да му отделите внимание

От Нели Минчева

Видинската крепост Баба Вида е единственият изцяло запазен средновековен замък у нас, който е бил едновременно отбранително съоръжение и дом на славни владетели. Историята му, която е на повече от 2000 години, е белязана от бурни и запомнящи се събития.

В същото време уникалният ни туристически обект търпи спад в посещаемостта, който вече се е превърнал в тенденция. Към края на миналата година стана ясно, че по-голям интерес към крепостта проявяват моментно единствено чуждестранни посетители, но техните посещения не са достатъчни, за да обърнат цялата картина.

Тази седмица избрахме да ви покажем богатствата, които крие Баба Вида, чрез снимките в галерията, предоставена ни от FitWell.bg. Те дават някаква представа за усещането, което получава посетителят на крепостта – за едно далечно и мистично минало.  

Освен това през зимния сезон, дори и студът за някои да представлява предизвикателство, гледката наоколо си заслужава – река Дунав, на чийто завой се разполага Баба Вида, е наистина невероятно красива.

Бонусът е, че освен крепостта, във Видин и областта има още много какво да се види. Така че, действайте!

Водещи