Уикенд идея: Къмпинг "Свети Георги" 30.08 | 09:33

Открийте тайния плаж на варненци

От Елена Коцева

Смятате ли, че варненци ходят на море? Да, но изключително рядко стигат до градските плажове – една от причините е, че там е пълно с туристи.

За сметка на това обаче трябва да хванете варненци, за да ви покажат истинските места за отдих по северното Черноморие. Тях не можете да откриете в рекламните брошури, нито да си запазите хотелска стая ол инклузив месеци по-рано.

На около 7 км по панорамния път от Балчик към Каварна, след разклона за Тузлата и малко преди с. Топола, завивайки вдясно, ще стигнете до къмпинг "Свети Георги". Широка поляна, която завършва на морския бряг с малко, но уютно плажче. Гледката е прекрасна, пясъкът е чист и добре поддържан, а във водата няма особено много опасни места, с изключение на северната част, където има камъни. По останалата част дълбочината на водата нараства много плавно

Тук заплащате 20 лева за палатка на нощ и си избирате място за къмпингуване. По поляната с изглед отвисоко към сините води има и дървета, така че ако имате късмет може да заемете и сенчесто място за палатката си.

В къмпинга има няколко чешми, банята и тоалетната са на ниво и достъп до тях имат само туристите, които са заплатили и ползват ключ. Ако искате да поддържате бирата в хладилната си чанта студена, има възможност и за това – само трябва да си носите достатъчно удължител, за да се включите към електрическите табла.

В къмпинга има и две заведения – един ресторант с невероятна гледка и бар на плажа, където можете да се спасите, ако не сте достатъчно добре екипирани и снабдени за къмпингуване. Иначе персоналът е изключително приветлив, може би и защото няма ужасяващо много туристи.

Едно от привлекателните неща на къмпинг "Свети Георги" е наличната минерална вода, която, въпреки миризмата си, има изключително благотворно въздействие върху кожата. Минералната вода се ползва свободно в банята.

Къмпингът се напълва през уикенда, когато тук почиват варненци и добричлии, макар че и доста чужденци знаят за уютното място.

Основен недостатък на къмпинг "Свети Георги" е изграденият вече хотел, който може да се окаже пълен с руски ученически лагери.

А аниматорите и отговорниците на групите ученици използват от ранни зори до късна вечер мегафони, за да ангажират вниманието на своите подопечни. И ако вашата почивка се засече с такива групи сутрин ти иде да направиш заедно с тях физзарядката и да направиш един дуел с говорещия по мегафона.

Наблизо като за еднодневна разходка може да се отиде до нос Калиакра, мидения ресторант Дълбока, двореца и ботаническата градина в Балчик.

Водещи

Най-четени