Уникални винени пътешествия в Uva Nestum Wine & SPA 17.03 | 17:28

Освен бутиковата си продукция, комплексът представя на гостите си и специално подбрани чилийски вина

От iNews.bg

Най-новият хотелски комплекс за винен и спа туризъм Uva Nestum Wine & SPA организира поредното винено пътешествие. Спирка в първото такова за 2017 г. е огнено Чили. На 1 април всички ценители на гроздовия еликсир и гости на луксозния хотел край Гоце Делчев могат да се пренесат в прекрасната южноамериканска страна и да се запознаят с някои от най-добрите вина на Чили. За да е изживяването наистина запомнящо се, организаторите от Uva Nestum Wine & SPA ще прибавят към заслужаващите си винени шедьоври на Чили и изтънчени местни блюда.

Вълшебното вино Santa Digna Chardonnay Reserve, 2015 ще бъде съчетано със салата Ensalada de Chile, която е традиционна чилийска салата с пресни домати, чушка, лук и киноа, овкусена със специален дресинг. Апетитен царевичен пай със златиста коричка със сочна плънка от ситно кълцано пилешко месо, стафиди, маслини, чесън, лук и ароматни подправки пък отлично ще допълва като предястие следвашия винен шедьовър Leyda Single Vineyard Canelo Syrah, 2013.

Специалистите от Uva Nestum Wine & SPA имат удоволствието да ви предложат вълнуващото и ароматно Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Carmener, 2011 в компанията на най-типичното чилийско ястие - Plateada con Puré al Merkén, което е ястие от сочно говеждо, приготвено с моркови, кромид и ароматни подправки по специална технология на печене, гарнирано с пухкаво домашно картофено пюре. За финал сомелиерите и шеф готвачите на комплекса ще предложат на гостите ликьор Pisko, който нежно подчертава вкуса на Torta de mil hojas con Manjar или т.нар. хилядолистна торта с домашно приготвени блатове в съчетание с млечно–карамелено сладко с лек портокалов вкус и разтапяща сетивата глазура, които ще са прекрасен завършек на тематично меню.

За истинските ценители на пълноценната почивка и за да бъде пълно удоволствието за всички сетива, Uva Nestum Wine & SPA предлага специални "Винени пакети" на ексклузивни цени. Две нощувки със закуски за двама с вкючени куверти за вечеря "Винено Пътешествие – Чили" е на цена 368 лева, а една нощувка със закуски за двама с вкючени куверти за вечеря "Винено Пътешествие – Чили" е 248 лева.

Освен на виното от Чили може да се отдадете и на винената магия на бутиковата изба Uva Nestum към комплекса, чието вино се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината на Места. На площ от 17 дка в комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран и Каберне Совиньон. Избата е проектирана за производство на лимитирани серии първокласно вино до 10 000 бутилки на година. Виното Uva Nestum е носител на различни медали, отличия и трофеи от престижни български и международни винени форуми и изложения.

Храната в Uva Nestum Wine & SPA също е висококачествена, доставена от личното стопанство към комплекса или от селектирани производители от региона. Когато задоволите изтънченото си небце, може да се насладите на релаксиращите процедури в спа центъра на хотела, който е разположен на площ около 2000 кв. м. Спа центърът включва 25-метров открит и 15-метров закрит плувен басейн, както и отделно обособено джакузи. В спа центъра са обособени специални помещения за винотерапия, солна флотация, солена зала за релакс, хамам, серайл, сауна, парна баня, фитнес зала, зала за тренировки с единствения в България уред Imoove, както и студия за високотехнологични естетически процедури – масажи и козметика.

За кратко време след откриването си Uva Nestum Wine & SPA превърна Гоце Делчев и региона във винена и спа дестинация, предпочитана и от българи, и от чужденци.

Водещи

Най-четени