Управляващите протестират срещу себе си в Банско 15.01 | 12:48

Това смятат природозащитници, според които курортът няма да бъде икономически ощетен

От Елена Кирилова

Нелепо е представители на законодателната власт да изразяват подкрепа към нарушения в закона, каквито искат протестиращите в Банско, заяви Борислав Сандов, съпредседател на партия "Зелените”.

Според природозащитниците управляващите протестират срещу себе си.

Сандов подчерта, че Пирин е световно наследство и е притежание на всички, а не на конкретни лица. Тъй като курортът попада в защитена територия, следва да се спазват правните норми по въпроса.

"Не може един концесионер, който е нарушил концесията и не е бил санкциониран, да иска пак да нарушава”, обясни Сандов.

Той смята, че в Банско има налична инфраструктура за ски туризъм и е абсолютна манипулация, че районът ще претърпи икономически щети, ако ски зоната не бъде разширена. Ако желанията на хората от курорта бъдат изпълнени, ще бъдат разрушени природните богатства на България, смята представителят на "Зелените”.

Петко Цветков от Българска фондация "Биоразнообразие” твърди, че това, което се случва, е, че властта желае и прави мероприятия в своя подкрепа. По думите му това се е случвало преди 1989 г. и се е наричало манифестация.

Това, на което сме свидетели в Банско, е изкарването на хората насила на протест, най-вече на служителите, които са пряко зависими от заплатите си, категоричен бе той.

Цветков смята, че хората от Банско не са направили свободен избор, а са били принудени да протестират.

Водещи

Най-четени