Фирмата, зарязала българчета в Испания, имала куп нарушения 10.07 | 09:32

Обаче в закона имало празнота и министърът призна, че не може да направи нищо

От iNews.bg

Фирмата, която заряза български ученици в Испания, е имала куп нарушения. Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви пред БНТ, че още миналата година от Министерството на туризма са сезирали Комисията за защита на потребителите заради нелоялни практики – за неплащане към техни потребители, за неосъществяване на ваканции, на почивки и в момента тече процедура за установяване на административни нарушения.

"За съжаление в закона има празнота и не може временно да се спира дейността на такава фирма и в момента сме инициирали такива поправки в закона за туризма", уточни Ангелкова.

Договори на стойност 52 милиона лева за реклама по ОП "Регионално развитие” са сключени за периода 2007-2013 година, където бенефициент е МИЕТ. Министърът каза, че от тях са изхарчени около 32 милиона за телевизионна и печатна реклама и за анализи. В момента Министерството на туризма работи по 5 проекта за около 20 милиона лева.

"Това, което заварихме при създаване на министерството беше един огромен риск и забавяне с около година и половина на процедурите за тези пет проекта и риск около 8 милиона", каза Николина Ангелкова.

По думите ѝ рискът вече е сведен до забавяне на проекти за около 3 милиона лева.

"Ние в момента правим реклама по паневропейските телевизии като този договор отново е със заварени параметри, но смятахме, че е изключително важно да се реализира. На около 5 милиона лева е неговата стойност. Нашият фокус в тази реклама, това, което успяхме да променим е да има фокус върху целевите ни пазари и основно да се гледа рекламата от пазарите, от които имаме най-много туристи, допълни министърът на туризма", уточни тя.

Водещи

Най-четени