Французите полудяха по родните курорти 04.05 | 11:35

Печелим 7 млрд. евро годишно от туризъм, ако успеем да си оправим дребните недостатъци по Черноморието

От Ралица Стоянова

Французите са луднали по българските курорти. Това каза в студиото на "Сблъсък” председателят на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин по темата "Заслужава ли си почивката на българското море?”. 

Срещу Благой Рагин се изправи телевизионната водеща Силвия Драгоева жената, която заяви, че предпочита дори и Перловската река пред нашето море.

Дамата поддържаше тезата, че ако искаш да гледаш бетон, може да отидеш и в Младост. "Мръсно и гнусно е”, заключи тя. Драгоева призна, че от години не е стъпвала на родния морски бряг.

Според водещата, дори да оправим проблема с хигиената, няма как да оправим казуса с обслужването и сърдитите сервитьорки”. Рагин контрира, че само преди 13 г. собствеността в България е била изцяло държавна и ние тепърва се учим.

Благой Рагин пък заяви, че проблемът на морските курорти не е в обслужването, чистотата и цените, а в пословичния български нихилизъм и черногледство.

"Хърватите никога не са си позволили да споделят проблемите в туризма си публично, за разлика от нас
", каза той.
Рагин обеща 7 млрд. евро годишни приходи от туризъм, ако успеем да си оправим дребните недостатъци по Черноморието. По думите му само за културен туризъм у нас биха дошли над 2 млн. чужденци.
 
Певецът Искрен Пецов, който се проявява като нудист, изтъкна, че най-мръсният плаж, на който е бил, е в Гърция, а е не у нас.

 

Водещи

Най-четени