Хайде на ски в Банско. Пистите вече работят 05.12 | 17:27

Официалното откриване на сезона ще е с голямо шоу на 14 декември с легендите в ските Алберто Томба

От Кремена Бедерева

Банско пуска от днес две от пистите за ски. "Феновете на белите спортове ще могат да карат засега по писта "Юлен" и ски пътя до "Бъндеришка поляна", разкри за в. "Стандарт" Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера на ски зоната.

Заради ограничения брой писти засега цената на картата за лифтовете ще е 30 лв. Официалното откриване на сезона ще е с голямо шоу на 14 декември с легендите в ските Алберто Томба, Марк Жирардели, Люк Алфан, Юре Козир и Петър Попангелов.

Боровец също открива сезона на 14-и, като по този повод картите за този ден ще са на половин цена – 27 лв., а полудневната е 15 лв. Децата ще карат срещу 16 лв. с дневна карта и 10 за полудневна.

Нощното каране за всички ще работят безплатно. Програмата за откриването "Огън и Лед" и ще се води от Камен Воденичаров, като от 17 до 18 ч. ще има хепи ауър с безплатни питиета за всички.

Специално за студентския празник на 7 и 8 декември ще бъдат пуснати кабинковият лифт и четириседалковият "Ситняково експрес", като цената за двупосочен билет ще е 10 лв. за възрастни и 6 лв. за деца по 12 г.

Пампорово пък открива сезона на 7 декември, като за деня съоръженията по традиция ще работят безплатно. До събота 80% от ски зоната ще са подготвени. От 8-и до 20-и пък ще са в сила промоционалните карти от 37 лв.

Водещи

Най-четени