Хотел в Копенхаген предлага етаж само за жени 16.04 | 13:31

Стаите на 17-тия етаж са пригодени по-добре към нуждите на дамите

От Елена Кирилова

Хотел в Копенхаген е на път да стане първият в Европа, който предлага етаж изцяло за жени, съобщава Independent.

Хотелът носи името Bella Sky Hotel Comwell и от следващия месец ще прелага на дамите етаж с името "Bella Donna” само за тях. Достъпът до него ще бъде възможен единствено със специални карти.

В сайта на хотела се посочва, че са отделили специално внимание на нуждите на жените, като за целта са добавили повече закачалки за поли и рокли, дъски за гладене и ютии, както и международни женски списания в стаите.

Баните също са били променени. В момента те разполагат с големи огледала, подходящи за гримиране, и по-качествени сешоари.

Гостите ще могат да резервират "Bella Donna” през уебсайта на хотела, въпреки че от него отбелязват, че мястото е ограничено и конкуренцията за стаите на 17-ия етаж може да се окаже твърде ожесточена.

От известно време изцяло женски етажи се предлагат в няколко хотелски вериги в Америка, но изглежда сега тази тенденция става модерна и в международен план.

Миналия месец Portal Hotel в Брисбейн, Австралия, стана първият хотел в страната, който предлага етаж само за дами, като дори обслужващият персонал е съставен само от жени.

През 2003 г. и престижната верига Park Lane Hilton също отвори подобен етаж, но преди няколко години го затвори поради липса на интерес от страна на клиентите.

Водещи

Най-четени