Хотел във Венеция предлага меню „Хемингуей“ 27.05 | 18:08

Писателят е прекарал няколко месеца във въпросния хотел, възстановявайки се от претърпяна самолетна катастрофа

От Нели Минчева

Ърнест Хемингуей умира на 2 юли 1961 г. За да почете паметта му, а и за да привлече като свои клиенти почитателите на американския писател, хотел във Венеция създаде меню "Хемингуей".

Hotel Gritti Palace започва да предлага в ресторанта си възстановка на оригиналното меню, което е предпочитал великият романист по времето, когато е бил във Венеция, съобщават от туристическия обект.

Какво точно е съдържало това меню, местните готвачи са научили от архивни документи и разговори с хора, които са били в хотела, когато и Хемингуей е отсядал там.

Писателят е прекарал няколко месеца във въпросния хотел, възстановявайки се от претърпяна самолетна катастрофа. Според свидетели на поведението му след инцидента Хемингуей е отказвал каквито е и да е допълнителни медицински грижи след престоя си в болница.

Пожелал е да отиде в Италия, където да има пряк досег с италианската кухня и местните вина.

Сред кулинарните изкушения, които влизат в новото меню на Hotel Gritti Palace, са ризото със скариди, патица с мед и джинджифил, шоколадова пура в сос от бърбън – като препратка към любовта на Хемингуей към Куба и уискито.

Цената на менюто е 88 евро, като в него са включени и две чаши вино. 

Най-четени