Хотелиери поискаха изтрезвител в Слънчев бряг 12.07 | 11:30

За престой в специализираното заведение туристът трябвало да плаща такса нощувка

От Десислава Маданска

Хотелиери поискаха в Слънчев бряг да бъде създаден изтрезвител. Причина са зачестилите инциденти в курорта след употреба на алкохол.

По думите на Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД, дружеството дори е готово да предостави терен за изграждането на специализираното заведение, информира "Нова телевизия".

Според областната полиция в Бургас подкрепят инициативата, но смятат, че ангажимент към финансирането му трябва да имат общината или собствениците на хотели, които осигуряват огромното количество алкохол.

По думите на хотелиера Малина Стратиева става дума за обществения ред, който бил дълг на полицията. Според нея финансирането на изтрезвител не би трябвало да се поема от хотелиерите, които също плащали данъци.

Самите хотелиери смятат, че за удоволствието да престои в специализираното заведение, туристът трябва да плаща на място такса нощувка или разходите по пребиваването му да се покриват от застраховката му.

Докато се реализира идеята за изтрезвител, представители на бранша поискаха да се въведат ограничения на работещите денонощно стотици супермаркети. Според тях именно от там туристите закупували алкохол извън платеното в all inclusive пакетите или в бар крола количество.

Според Стратиева продажбата не само, че трябва да се ограничи, но и да се въведат забрани магазините да работят денонощно. По думите й работното им време трябв ада е от 10 до 22 часа.

От началото на сезона трима туристи загинаха след падане от тераси на хотели в курорта заради изпито голямо количество алкохол. Преди ден пък жена опита да скочи от покрива на хотел в комплекса.

Водещи

Най-четени