Хотелиерите искат среща с Асен Василев 14.03 | 16:37

Искат да знаят каква е новата стратегия за туризма

От Елена Кирилова

Представители на хотелиерския бранш у нас ще искат среща със служебния министър на икономиката енергетиката и туризма Асен Василев, заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, цитиран от агенция "Фокус”.

Причината за искането е, че хотелиерите имат притеснение, че министерството няма да вземе на сериозно предстоящата туристическа борса в Москва, тъй като туризмът ще бъде сведен до една дирекция.

Опасенията се появяват, след като Иво Маринов подаде оставка като заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Появи се слух, че няма да има заместник-министър, който да отговаря конкретно за туризма. По-късно Василев отрече това.

Представителите на УС на БХРА са се събрали на среща в Русе, за да обсъдят бъдещите си действия. Искането на хотелиерите е изясняване на стратегията за сектора.

Рагин посочи, че служебният министър е завършил Харвард и може да има нови идеи за развитието на българския туризъм, ето защо би трябвало да сподели какво точно планира.

Ако туризмът се управлява като отдел, нивото ще бъде много ниско, категоричен е Рагин.

Той посочи, че за момента има 5% ръст на записванията за новия сезон. Подобни са очакванията за записванията по време на туристическото изложение в Москва.

Водещи

Най-четени