Цари Мали град е новото българско чудо 25.11 | 12:05

За него са дали електронния си вот участвалите в кампанията "Новите чудеса на България"

От Гергана Златкова

Цари Мали град стана чудо номер едно на България за 2013 г. Резултатите бяха обявени снощи в ефира на TV7 от главния редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова. 

Водещи на церемонията бяха Стойчо Керев и Елена Йончева. Чудо номер едно за 2013 г. събра 64,59% от гласовете.

Второто и третото място си поделиха близък брой гласове – по над 17%. Това са златото на гетите, открито край Свещари, и мощите на св. Йоан Кръстител. Всеки от обектите беше "защитаван" от известни историци и археолози. Тимът зад Цари Мали град беше оглавяван от зам.-кмета на Столичната община Тодор Чобанов.

Откривателката на златото на гетите проф. Диана Гергова се опита да убеди цяла България, че именно то заслужава да спечели. Очаквано проф. Божидар Димитров подкрепи световната слава на мощите на св. Йоан Кръстител, открити в родния му Созопол. 

Цари Мали град беше фаворит на българите и във втория тур от националния електронен вот за Чудесата на България, който приключи в нощта на 28 октомври. Кампанията "Новите чудеса на България" се организира от в. "Стандарт" за трети път.

В надпреварата тази година участваха обекти, разкрити след 2000 г. Едно от условията беше те да са се превърнали в притегателни за туристите места.

Водещи

Най-четени