Чисто ли ни е морето - прокуратурата ще реши 01.10 | 15:02

Проверяват се и фирми за доставка на дърва за огрев

От Елица Елефтерова

Прокуратурата е започнала проверка за чистотата на морската вода у нас.

Това заяви заместник главният прокурор Камен Михов. Обвинителите са сезирани от оплакванията на туристи, но са решили да приключи активният летен сезон, преди да започнат проверката си, която обхваща цялото Черноморско крайбрежие. 

Приоритетно ще се анализират зони, за които има информация, че са по-замърсени. Проверката трябва да установи какви са източниците на замърсяването на водата.

Михов присъства днес на представянето на проект на прокуратурата за подобряване на взаимодействието й с гражданското общество.

Проектът е на стойност 599 335 лв. и е финансиран по ОПАК.

Прокуратурата проверява и фирми за доставка на дърва за огрев заради съмнения за измами. Това заяви заместник – главният прокурор Камен Михов, като посочи, че проверката, която обхваща цялата страна, е започнала след сигнали, че се доставят по-малко дърва от заявеното.

В сигналите са описани случаи, при които каросерията на автомобилите за пренасяне е била намалена. По този начин, след като се знае, че автомобилът може да побере пет кубика дърва, на практика са доставяни по три кубика, обясни Михов. Той очаква проверката да приключи скоро заради идващия зимен сезон.


Водещи

Най-четени