Шантавите хотели, които ще ви замаят главата 08.06 | 15:40

Ето няколко места само за авантюристи

От Елена Кирилова

Някои хора са готови да дадат невероятни суми, за да спят в скъпи хотели. Други пък са склонни да спят и в съвсем обикновена обстановка, без каквито и да било претенции.

Истинските авантюристи са тези, които посещават най-необичайните хотели в света.

Става дума за странни хотели, които могат да ви предложат изключително откачени преживявания. Ето и кои са те:

The Giraffe Manor, Найроби, Кения

"Жирафското имение" е основано от сър Дейвид Дънкан още през 1932 година. Интериорът му е базиран на ловджийска резиденция в Шотландия, с тази разлика, че все пак в този случай си говорим за гореща Африка и Кения.

От имението може да се види така известната планина Килиманджаро, а имотът официално е отворен за посетители чак през 1984 година. Интересното в хотела е факта, че в двора му има... жирафи. Туристите могат да ги хранят, да ги галят, или просто да им се наслаждават, докато се разхождат насам-натам.

Хотел Karostas Cietums, Лиепая, Латвия

Karostas Cietums някога е бил руски затвор и в известен смисъл все още е... Посетителите се завързват с белезници и се водят до хотелската им стая, или "затворническата клетка", предназначена за тях. Ястието е далеч от шведска маса или вкусни храни, а по-скоро се състои от вода и хляб. Всичкото ви имущество се иззема, а вместо пухена завивка ви се отпуска дървено или желязно легло. Работното време на хотела е между 1 май и 1 октомври.

Останалите фантастични хотели можете да видите в Econ.bg.

 

Водещи

Най-четени