Шест неща, които да правите във Флоренция 10.12 | 16:51

Градът ви предлага множество възможности

От Елена Кирилова

Запознахме ви с магията на Венеция по Коледа, но Италия има какво още да предложи в предколедния сезон. Днес ще ви разходим из чудесата на Флоренция и ще ви запознаем с нещата, които този приказен град може да ви предостави.

Ако не сте от туристите, които предварително търсят какво да видят в някой град, нито пък сте от онези, които се ровят в туристически справочници, то вижте кратките съвети на Huffington Post за това какво можете да правите във Флоренция.

1. Насладете се на гледката

Преди да се впуснете в каквито и да било разходки из музеите, потърсете място, от което да видите града от високо. Такава възможност ще ви даде Sesto Bar and Restaurant, от които ще имате 360-градусова гледка към Флоренция, която спира дъха. Можете да седнете и отвън на терасата или вътре до прозорците с чаша капучино и да потънете в атмосферата на това вълшебно място. А за да ви поглези истински, персоналът ще ви донесе страхотни вкуснотии за хапване.

Други места, които ще ви предоставят прекрасна гледка, макар и с не толкова голям обхват са бар Excelior и хотел Palazzo Guadagni.

2. Хапнете джелато

Освен задължителните пица и спагети, Италия е родината и на най-страхотния сладолед в света. Проблемът е, че всеки във Флоренция ще ви каже, че предлага най-добрия вкус, така че ще трябва да се доверите на интуицията си. За сметка на това ще имате огромен избор, тъй като джелато се предлага на всеки ъгъл. Ако държите на традициите, отидете във Vivoli, близо до Санта Кроче - мястото, на което преди десетилетия за пръв път е започнала продажбата на джелато във Флоренция. Определено няма да останете разочаровани.

931a5436-b712-51f5-c4c6-f8f90b173d1b

3. Опитайте от древните средства за разкрасяване

Тази точка е предназначена предимно за дамите, но и мъжете могат да се възползват от част от чудесата на Флоренция. В малките дървени витрини на типичните магазинчета в града ще откриете прекрасни кремове и отвари, създадени по рецепти на монаси. Ще откриете и природни лечебни продукти.

4. Отидете на пазар

Центърът на Флоренция безспорно е страхотен, но в по-закътаните места в града можете да откриете и типичните италиански пазари, които предлагат стоки от местни производители. Ако в Рим пазарите се местят според деня от седмицата, то тези тук не мърдат от мястото си и предлагат голямо разнообразие от стоки на ниски цени.

2b97b7fb-9820-7960-6afb-c2125ed176e2

5. Опитайте Негрони

Негрони представлява коктейл, смес от Campari, джин и вермут. Тази вълшебна рецепта е създадена именно във Флоренция и е кръстена на граф Негрони, който пръв е смесил тези съставки, за да направи "напитката чук”.

6. Посетете музеите

Най-голямата ви грешка би била да пропуснете най-голямото богатство на Флоренция - нейните безкрайни забележителности. Разходете се до Академията, но не забравяйте невероятната галерия Уфици.

За да не чакате часове на опашка, за да влезете в нея, резервирайте предварително билети и ще влезете през входа, на който няма тълпи от туристи. Оттук насетне галерията ще ви разходи из "големите” в изобразителното изкуство и скулптурата.

Водещи

Най-четени