Търсач на силни усещания почина след скок с бънджи от кулата в Макао 05.12 | 11:45

Компанията Skypark на AJ Hackett, която организира такива екстремни атракции, таксува около 280 паунда стерлинги на човек за скок

От Ростислава Иванова

56-годишен японски турист почина часове, след като загуби съзнание, след като скочи от една от най-високите платформи за бънджи скокове в света в Китай - 232-метровата кула Макао. 

Мъжът е бил приет в болница Conde S. Januário в Макао, край южния бряг на Китай, но лекарите в крайна сметка не са успели да спасят живота му. В момента продължава разследването на инцидента.

"Ние работим за предотвратяване на злополуки, по-специално тези, свързани с влошаване на здравословното състояние на нашите клиенти. Успяваме да държим това под строг контрол чрез ефективно управление на риска и усъвършенствани методи за идентифициране на опасности", отбелязва Skypark от AJ Hackett.

Бънджи скок, скок, инцидент, Китай, кула, екстремни, странностиЦял екран
Кулата Макао в Китай Снимка: Wikipedia

Между другото, платформата Macau Tower е втората по височина в света. Той е на второ място след стъкления мост Zhangjiajie, също в Китай. Подобни кули за бънджи скокове има във Франция, Сингапур и Австралия.

Водещи

Най-четени