ФСБ готвят концерт със симфоничен оркестър 10.06 | 18:48

Българската рок група ще открие Есенния салон на изкуствата в Пловдив

От Иванка Савкова

Рок музикантите от ФСБ ще открият Есенния салон на изкуствата в Пловдив през септември с концерта FSB Symphony, подготвен със симфоничен оркестър.

Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев ще свирят на сцената на Античния театър в Пловдив на 1 септември, съобщават от Джаз Плюс Концерти.

Новата концертна програма на ФСБ ще бъде с участието на Симфоничния оркестър на Държавната опера в Пловдив, под диригентството на Григор Паликаров. Тя ще включва специално създадени оркестрации и аранжименти на най-известните им песни.

В края на на 2010 г. ФСБ направиха много успешно национално турне, а новият им албум "FSB.” отбеляза над 6 милиона посещения в сайта на групата, над 2 милиона изтегляния на целия албум и на отделни песни от него.

Възрастта на почитателите на музиката на бандата /по графиката на сървъра на сайта/, е от 12 до 75 години, като 65% от тях са между 25 и 45-годишна възраст.

Есенният салон на изкуствата в Пловдив е организиран от община Пловдив и Йохан Деветлян - директор на Дирекция "Култура”. Той продължава от 1 септември до края на октомври и включва около 20 фестивални форми – театър, музика, изобразително изкуство, фотография, съвременно изкуство и т.н.

Билетите за концерта на FSB Symphony ще бъдат на цена от 20 до 40 лв.

Най-четени