Фандъкова:Обмисляме в неделя „Цар Освободител“ да стане пешеходна зона 08.05 | 20:39

Столичният кмет поздрави Корнелия Нинова за лидерското й място на нов шеф на БСП

От iNews.bg

Провокирана от новината, която водещата Илиана Беновска цитира в предаването си по Канал 3 - за освобождаването за пешеходци на "Шанз Елизе" веднъж в месеца, кметът на столицата Йорданка Фандъкова сподели, че обмисля "в неделя в рамките на работното време да освобождаваме бул."Цар Освободител". По думите й тенденцията е "да се грижим повече за пешеходците и велосипедистите". "Има голям интерес и се надявам до края на юни да приключи процедурата, за да може и в София съвсем скоро да има възможност да се наемат велосипеди", заяви тя по въпроса със стоянките за колела под наем в столицата.

Тя коментира и сегашната коалиция така: "За пореден път стана ясно, че не е лесна тази коалиция и че не е лесно да се запази стабилността на държавата".

Що се отнася до Изборния кодекс, според зам.-шефката на ГЕРБ, трябва да се запазят правата на българите зад границата.

От ефира на Канал 3 кметът на София поздрави и новия председател на БСП Корнелия Нинова.

По болезнената тема за всички столичани, Фандъкова бе категорична: "Ще проверя всички поръчки за градски транспорт за нередности". За ремонтите тя напомни, че само след два дни започва цялата реконструкция на бул. "Монтевидео" в Овча купел". По думите й решението да се спре кърпенето на дупки, а да се прави цялостна реконструкция е правилно и столичани го оценяват.

 

Кметът акцентира и върху новата отсечка на метрото до ул. Сребърна", която предстои да бъде пусната в края на месец юли.

Водещи

Най-четени