Фейсбук готви ново фото приложение 26.04 | 12:36

Ходът на ръководството на социалната мрежа цели да активизира потребителите, кито напоследък са пасивни

От iNews.bg

Фейсбук  подготвя ново фото приложение, с което да подтикне своите потребители да бъдат по-активни, като ги накара да споделят  повече снимки и видео. Прототип на приложението се разработва от групи учени, включително и британци. То ще позволява да публикувате "инстантни” снимки, които до известно време да изчезват.  Друга опция ще е записването на видео, което може да се излъчва и на жив стрийм. Проектът е на много ранен етап и не се знае кога ще бъде завършен, пише "Уол Стрийт Джърнъл”.

Според запознати ходът на ръководството на социалната мрежа е заради спадналата активност напоследък на потребителите – те просто влизат в профилите си , но не правят нищо. Говорител на Фейсбук отказа да коментира новостите, но запознати с приложението твърдят, че то дори ще позволява снимките да бъдат обработвани.

 

Новата програма не цели да замени услугата за споделяне на снимки "Инстаграм”, която "Фейсбук” купи през 2012 г. за 1 милиард долара. Дори напротив, идеята е да увеличи популярността на услугата.

Водещи

Най-четени