Фенове „погребаха“ Джордж Р.Р. Мартин! Той: „Жив съм“ 10.03 | 16:31

Младото поколение oбърка продуцента на "Бийтълс" създателят на на Game of Thrones

От Беатрис Николoва

Тъжната новина за смъртта на продуцента Джордж Мартин стана повод за паника сред феновете на "Игра на тронове" (Game of Thrones) и "Песен за огън и лед" (A Song of Ice and Fire), тъй като мнозина от тях по погрешка решили, че е починал писателят Джордж Р. Р. Мартин, пише в. Daily Express.

Социалната мрежа Twitter беше залята от съобщения, които разкриват паниката и почти инфарктното състояние на почитателите след вестта за кончината на продуцента на "Бийтълс", наричан петия член на легендарната ливърпулска четворка.

Объркването е обяснимо заради сходството в имената. Макар писателят от САЩ да е известен като Джордж Р. Р. Мартин, той често се споменава само като Джордж Мартин.

Най-големите фенове на сагата са изключително притеснени, че писателят може да се спомине, преди да е завършил шестата книга "Ветровете на зимата" от поредицата "Песен за огън и лед", върху която е базиран хитовият сериал "Игра на тронове" на телевизия HBO.

Погрешно смятайки, че авторът на книжната поредица е починал, много почитатели са споделили, че едва не са получили инфаркт, мислейки, че никога няма да научат как завършва популярната сага.

За щастие 67-годишният писател успокои феновете, като написа, че не е мъртъв.

1663279

Водещи

Най-четени