Нов частен пенсионен фонд остана без лиценз 22.08 | 12:25

Отнемането на разрешението от КФН съвпада с отказа на компанията да започне дейност

От Кристиан Костурков

Най-новото пенсионоосигурително дружество у нас остана без лиценз. На своето заседание в края на тази седмица Комисията за финансов надзор (КФН) е взела решение да отнеме разрешителното за упражняване на дейност на Пенсионноосигурително дружество "Утре" АД.

От регулатора са решили да пристъпят към тази мярка, тъй като компанията, която е получила лиценз на 25 юли 2014 г., не е започнала да извършват дейността, за която е лицензирано, съобщава "Стандарт". Според изискванията това трябва да се случи не по-късно от 6 месеца след получаването на документа. Така на пазара у нас остават да работят девет пенсионноосигурителни дружества.

Решението на КФН обаче съвпада и с намеренията на акционерите на компанията да се откажат от стартиране на дейност, твърдят от "ПОД Утре" АД в своята позиция.

"Неясното бъдеще на осигурителната система, неколкократното отлагане на мултифондовете и промените в таксите за пенсионните фондове, влезли в сила през този месец, са причините акционерите да преосмислят стартирането на дейност за пенсионната компания", допълват от дружеството.

Източник: Econ.bg

Водещи

Най-четени