Французойчетата започват с английския от 3 г. 31.01 | 16:03

Предложението на Саркози хвърли в смут французите

От Олга Андреева

Френският президент Никола Саркози успя да възмути и да стресне мнозина с предложението си децата във Франция да бъдат принудени да учат английски език още от детска градина, съобщи в. Daily Mail.

Саркози, който наскоро беше атакуван заради собственото си ниво на владеене на френски, заяви, че иска младежта на Франция да научи "езика на Шекспир".

Президентът ядоса за пореден път гордата и чувствителна нация като заяви, че френските деца трябва да започнат да учат английски ... още от тригодишна възраст.

Подходът е пълна противоположност на този, възприет от един от най-известните лидери на Франция, Шарл де Гол, който отказваше да говори на английски на обществени места.

Френският генерал и държавник, който ръководи френските войски по време на Втората световна война, основа Петата република през 1958 г. и служи като неин пръв президент в периода 1959-1969 г.

Вестникът коментира, че Де Гол би се обърнал в гроба, ако можеше да чуе предложенията на Саркози, които, според критиците, ще доведат до замяната на френския език с английски и ще ограничат употребата му в световен мащаб.

Водещи

Най-четени