Хаитянинът Жоашен, издирван за тероризъм, подкрепи кампанията „Je suis Charlie” 16.01 | 14:43

Мъжът се съгласи да бъде екстрадиран във Франция

От iNews.bg

Хаитянинът с френски паспорт Фриц Жоашен поиска да бъде екстрадиран във Франция, за да се запознае с доказателствата, които властите имат срещу него. Все още Хасковският окръжен съд не се е произнесъл по искането на Париж за екстрадицията.

Първото искане било отправено след като законната съпруга на Жоасен се оплакала, че той ще откара сина им в Сирия да се бие на страната на "Ислямска държава". Другото касае участието му в терористична организация.

Пред Нова телевизия Фриц-Жоли Жоашен потвърди, че е на 29 години. Живее в Париж и работи, но не казва какво. Не иска да покаже и лицето си, въпреки че то вече обиколи световните медии.

Жоашен често е пътувал до Близкия Изток, но при залавянето му бил тръгнал за Турция на ваканция заедно с приятелка. Отрече да познава други от посочените за терористи, освен единия от братята Куаши.

Отношенията между двамата всъщност започнали от детството им, но били по-скоро работни. Фриц Жоашен осъди убийствата и заяви, че е съпричастен с кампанията "Аз съм Шарли”.

Водещи

Най-четени