ЦСКА представи Абел Анисе 23.01 | 13:22

Футболистът пристига при „червените" като свободен агент

От Краси Киров

ЦСКА представи днес официално новото си попълнение Абел Анисе, който е подписал договор в петък за 2,5 години.

Футболистът пристига при "червените" като свободен агент. Адвокатът на ЦСКА обяви, че Анисе е прекратил договора си с Черноморец в чевтъртък (19 януари) и ден по-късно е станал играч на "армейците".

Анисе показа много добра форма през есенния полусезон с екипа на Черноморец, но бургазлии искаха да се разделят с него само срещу сума от 350 хиляди евро. В началото на зимната подготовка футболистът обяви, че иска да спира с кариерата си на футболист, и че се прибира в родния Мадагаскар.

Самият Анисе не каза защо точно е искал да спира с футбола, но според него именно разговорите с ЦСКА са го върнали към живота му за футбола.

"Причините за това, че напуснах Черноморец нямат нищо общо с футбола. На ниво футбол нямам основание да се оплаквам нито от отбора, нито от отношението ми от треньора и играчите. Аз самият прецених, че ЦСКА е много по-голям клуб и аз ще имам по-добро развитие в него. Много бързо реших да напусна Черноморец след като имах разговори с ЦСКА," заяви Анисе.

"Имах разговори и с Левски, те ме потърсиха и ми предложиха нещо, но за мен ЦСКА е най-големия клуб на България. Исках много да дойда в ЦСКА. Надявам се в ЦСКА да играя в Шампионска лига или Лига Европа след лятото," добави Анисе.

В същото време изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков обяви, че камерунецът Нджонго Присо е пристигнал в България и скоро ще подпише договор, и се очаква утре да бъде представен официално.

"Присо пристигна преди един час, разбра ли сме се с клуба и начина на плащане. След като премине медицински прегледи, ще доуточним личните условия и утре ще го представим," заяви Живков.

Адвокатът на ЦСКА не даде много обяснения защо е прекратен договора на Анисе.

"Той си е прекратил едностранно договора и не мога да коментирам защо, но не е заради неизплатени пари," заяви адвоката.

Водещи

Най-четени