Челси уволни Роберто ди Матео 21.11 | 12:07

Ръководството на клуба действа бързо след загубата от Ювентус

От Краси Киров

Днес ръководството на Челси официално уволни мениджъра на тима Роберто ди Матео. Официалното съобщение бе публикувано в сайта на Челси.

Това се случва само няколко часа след катастрофалната загуба с 0:3 от Ювентус в Шампионската лига, която почти сигурно ще изхвърли отбора от турнира.

Съдбата на "сините" в Шампионската лига зависи единствено от развитието на последния мач между Юве и Шахтьор. Ако Челси отпадне в групите ще стане първия отбор в Шампионската лига, който не може да премине груповата фаза след като е спечелил трофея.

Кризата в Челси изглежда е сериозна защото отбора няма победа и в последните четири мача във Висшата лига на Англия и от първо място отбора сега изостава с 4 точки от лидера.

Ди Матео пое Челси след слабите резултати на Андре Вияш-Бояш и загубата от Наполи с 3:1 в първия 1/8 финал от Шампионската лига. След това обаче Ди Матео донесе най-ценното нещо в историята на Челси, а именно трофея от Шампиоската лига. С този трофей обаче изискванията към него стават още по-големи и той не успя да се справи с очакванията.

Ето и официалното съобщение на ФК Челси:

"Тази сутрин ФК Челси прекрати взиомоотношенията си с Роберто ди Матео. Последните резултати в тима не са достатъчно добри и собственика, както и борда усещат, че е необходима промяна за да продължи отбора да се движи в правилната насока в предстоящата най-важна част от сезона."

"Клубът има много трудна задача в Шампионската лига, както и трябва да бъде на постоянно ниво във Висшата лига. Нашата цел е да се борим за всички трофеи до край."

"Искаме да благодарим на Роберто ди Матео за всичко, което направи с клуба след пристигането си през месец март. Спечелването на Шампионската лига и седмата ФА Къпа завинаги ще се помнят. Никога няма да забравил огромната му заслуга за тези успехи, които влизат в историята на клуба и той винаги е добре дошъл на "Стамфорд Бридж".

Клубът ще обяви скоро кой ще бъде новия наставник.

Най-четени