Чех обяви независима държава между Сърбия и Хърватия 15.04 | 17:46

В Либерланд добре дошли са всички, които не са комунисти, неонацисти или екстремисти

От iNews.bg

Земя между Сърбия и Хърватия в понеделник бе "обявена най-малката" независима суверенна държава" на Балканите с площ 7 квадратни километра.

Новата държава се казва Либерланд, а неин "президент" е чехът Вит Йедличка. Той покани в Либерланд всички, които са уморени от безсмислените данъци и такси. Освен това, за да станете гражданин на новосъздадена страна, трябва да не сте комунисти, неонацисти или екстремисти.

С една дума, Вит Йедличка, покани всички хора, спазващи принципа "живей и остави другите да живеят", да станат граждани на Либерланд.

Най-малката независима суверенна държава лежи на бреговете на Дунав между Бачки Монощор в Сърбия и Змайевац в Хърватия. Йедличка твърди, че неговата "държава" е обявена в пълно съгласие с международното право, защото се намира на ничия земя, за която при определянето на границата не са имали претенции нито Сърбия, нито Хърватия. Либерланд вече си има знаме, герб и конституция.

1494311

Вит Йедличка, член на извънпарламентарна дясна партия, близка до бившия премиер и президент на Чехия Вацлав Клаус, изрази надежда, че "независим суверенен Либерланд" ще бъде признат първо от Сърбия и Хърватия, а след това и от останалите държави в света.

Водещи

Най-четени