Чочо Попйорданов - чувствителен и романтик 06.05 | 11:06

Христо Мутафчиев си спомня покойния актьор като дивак, пълен с енергия

От Елена Кирилова

Дълбоката чувствителност на актьора Петър Попйорданов - Чичо, била "нещото, което го разрушаваше”. Това обясни в ефира на bTV актьора и негов близък приятел Христо Мутафчиев.

Попйорданов издъхна вчера (5 май) в болницата, след като пострада при падане от 2 метра височина. Спомняйки си за своя колега, Мутафчиев заяви, че той е бил дивак, дразнител на сцената и романтик.

По думите на Христо Мутафчиев дори се е стигало до бой, за да накарат Попйорданов да завърши някое от представленията си, защото той изпадал в особени душевни състояния и се заключвал в гримьорната си.

Голямата мечта на Чочо Попйорданов била да се снима с Ал Пачино. Актьорът припомни забавна своя случка с покойния си колега. Излъгали Чочо, че в публиката са Мартин Скорсезе и Копола, когато те снимали в България "Черната далия”.

"Накрая така се беше стегнал, че само обикаляше коридорите и викаше – Копола ще гледа, Копола!”, спомня си Мутафчиев.

По думите му Попйорданов бил пълен дивак, с когото не можело да се скучае.

"Той няма инстинкт за самосъхранение, влага прекалено много енергия влага в удоволствието да живее. Емоционално обаче е романтична душа, въпреки че много малко хора го познават като такъв. Той имаше една фраза - животът е едно дълго изречение, изпълнено с правописни грешки”, добави актьорът.

Той си припомни и своето запознанство с Попйорданов - в Карлово, през 1988 г.

"В Карлово имаше фестивал на младото кино. Аз бях войник в ДНА – той беше гост, имаше дискотека на площада. Аз заключих ДНА-то и газ към сцената. Започна мой любим ритъм, започнах да правя въртележки, а той ме пита – ти къв си, бе? Казах му – войник, но ще ти ставам колега. Ами, добре дошъл, ми отговори той и ми стисна много силно ръката. Оттогава сме неразделни”, спомня си Мутафчиев.

Актьорът е категоричен, че не трябва да се обръща внимание на спекулациите около смъртта на Чочо Попйорданов, тъй като въпреки че загубил майка си  преди по-малко от месец, той се готвил усилено за представление номер 200 на "Хъшове”. То трябваше да се играе на 24 май.

Водещи

Най-четени