Дрога и алкохол съсипаха кариерите на бг звезди 23.01 | 11:14

Токев, Стависки и Елена Петрова наблягаха на чашката, а Бахаров и Бергендорф бяха хванати, употребили опиати

От iNews

Родните звезди обичат чашката и не се свенят да седнат зад волана след няколко "малки". Не една или две са историите на българските знаменитости, прегрешили на пътя след употреба на алкохол.

За жалост за някои от тях подобни изцепки се оказват фатални, тъй като не само дават лош пример на младото поколение, но и влияят пагубно на кариерите им.

Последната драматична история с хванатия да шофира пиян шеф Андре Токев ни провокира да се разровим из имената на родните випове, нарушили законите на пътя.

Припомняме ви, че в края на октомври шеф Андре Токев бе хванат да шофира пиян колата си, и то само по джанти, с 1,7 промила алкохол в кръвта. След инцидента Токев признава вината си, а след споразумение получи 7-месечна ефективна присъда. Прословутият готвач има провинение от 2017 година, когато отново е хванат да кара пил, заради което търпи друго тримесечно наказание. След провинението си шеф Токев избра социалните мрежи, за да се извини публично. "Съжалявам за случилото се! В живота на всеки от нас понякога се случват неприятни ситуации”, написа той във Фейсбук.

В крайна сметка преди дни стана ясно, че шеф Андре Токев ще влезе в затвора. Любовта към чашката е изиграла лоша шега и на други родни знаменитости.

През 2019 година евродепутатът Ангел Джамбазки бе изловен в зимния ни курорт Боровец да шофира след употребата на няколко чаши вино. Тогава депутатът се оправдава така: "Не се чувствах пиян. Изпих няколко чаши вино". Също през 2019-а генералният директор на БНТ Константин Каменаров каза сбогом на поста си, след като съдът потвърди изцяло присъдата му, с която бе признат за виновен за това, че е шофирал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Тогава популярният телевизионер опита да се оправдае с жена си, а алкохолът в кръвта му бил от чаша малко уиски.

Една от най- драматичните и тъжни истории е тази на Максим Стависки.

В далечната 2007 година на 5 август световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки предизвиква тежка катастрофа след употреба на алкохол. Кънкьорът се удря в насрещен автомобил, при удара на място загива единият пътник в автомобила, а неговата спътница Мануела Горсова е в будна кома вече повече от 14 години. Инцидентът става на един злополучен завой край река Ропотамо. Проверка с дрегер на място установява наличие на 1,2 промила алкохол в кръвта. Присъдата на Стависки е определена окончателно през 2009. Тогава Върховният касационен съд определя наказание от 2 години и 6 месеца условни с 5 години изпитателен период, както и глоба в размер на 100 хиляди лева за всеки от родителите на починалия Петър Петров, както и 90 хиляди лева за Мануела Горсова. 10 години след фаталния инцидент знаменитата кариера на Максим у нас бе съсипана и той споделя, че го е срам да погледне българите в очите.

Първенец по издънки след употреба на алкохол и наркотици е актьорът Явор Бахаров. Той бе осъден на една година затвор, след като бе заловен да шофира дрогиран и пиян в зимния курорт Банско. Звездата получава минимална присъда за грешното си деяние. 5 години лишаване от свобода грозят актьора първоначално, тъй като при задържането му на 8 февруари в кръвта му са открити 1,42 промила алкохол, а тестът за наркотици показва употреба на кокаин и марихуана. Бахаров има в досието си и други такива прегрешения в миналото. Въпреки учудващо ниската присъда Явор Бахаров и адвокатът му обжалват решението на съда.

Актрисата Елена Петрова беше хваната от закона преди години с над 1,3 промила алкохол в кръвта. Тя била спряна при рутинна проверка пред заведение, в което се забавлявала с приятели. Според свидетели актрисата купонясвала в клуба и употребила доста алкохол, което не я спряло да се качи зад волана. На път за вкъщи Петрова е проверена, а пробата й отчита 1,2 промила. "Ние сме като всички нормални хора и за нас няма извинение, когато сгрешим", жалва се тогава красавицата. За прегрешението си актрисата е глобена с акт, но не е задържана в районното, както разпорежда законът.

В криминалните хроники често попада Жана Бергендорф. След употреба на кокаин певицата предизвиква лека катастрофа с друг автомобил в центъра на София. Пристигналите полицаи на място не установяват наличие на алкохол, но поведението на звездата ги накарало да направят тест за наркотици, който излиза положителен за кокаин, пише "Телеграф".

Водещи

Най-четени