Турски ченгета спряха 57 мигранти да влязат в България 10.08 | 16:24

Трафиканти се опитали да ги прекарат с два буса, жандармерията ги подгонила

От iNews.bg

Турската полиция предотврати опит в България да бъдат вкарани нелегално общо 57 мигранти. Те са били хванати, докато са били извозвани от трафиканти към границата.

Единият микробус, с група от 25 мигранти, е бил заловен след гонка с жандармерията в района на Къркларели (Лозенград) в ранния следобед. Малко попреди това в съмнителен бус са били открити други 32-ма души, също с намерение да пресекат границата и да преминат в България, предаде БГНЕС.

Шофьорът на групата от 25 пакистанци и сирийци навлязъл с буса в охраняваната зона на Демиркьой, не се подчинил на стоп-палката, последвало преследване по пътя и накрая спрял, съобщават от полицията. Пакистанец е задържан при опит да преплува Резовската река, по която минава границата. В същия район е открит и мъж от Афганистан със същото намерение. Издирват се двама мъже, организатори на трафика, а бегълците са предадени на дирекцията по миграцията в Къркларели.

В Демиркьой полицията е спряла съмнителен бял микробус и при проверката на пътниците се оказало, че те са 32 мъже от Сирия, също тръгнали към България. Мигрантите са прибрани в центъра за временно настаняване. Арестуван е и трафикантът, който вече се намира зад решетките в местния затвор.

Водещи