3 млн. лева струва новият завод за рециклиране на фолиа от полиетилен 07.06 | 16:33

Заводът беше открит от Делян Добрев във Велико Търново

От Ивайло Ачев

Нов завод за рециклиране на фолиа от полиетилен и полипропилен беше открит във Велико Търново от министъра на икономиката, енергетика и туризма Делян Добрев, съобщава Sever.bg.

Новите мощности на фирмата ще открият нови 100 работни места и ще позволят на компанията да увеличи производството си.

Възможността за новата мощност е факт, тъй като компанията "Мегапорт", която ѝ е собственик, е спечелила безвъзмездна финансова помощ от ЕС на стойност 5,5 млн. лева. Заводът за рециклиране струва 3 млн. лева. Парите от ЕС са вложени в закупуването на машинтие и инсталациите в завода.

На въпрос на репортери, какво смята по отношение на условията на труд в новото хале, които работят без оборудване, което да ги предпази от високото ниво на шум, министър Добев се измъкна предоставяйки възможността на Министерството на труда и социалната политика да се заеме с инспекция. Той бе категоричен, че по отношение на икономическите показатели  "Мегапорт"  е успешна.

На церемонията по откриването присъстваха още областния управител Пенчо Пенчев, представители на местната администрация и гости на компанията от Австрия и Германия.

 

 

Водещи

Най-четени