Дадоха 2 концесии за добив на подземни богатства 01.03 | 18:30

Дружествата ще разполагат с обща концесионна площ от 340 000 кв. м.

От Христина Рафаилова

Две са фирмите, които получиха концесии за добив на подземни богатства в страната, съобщиха от правителствената пресслужба.

Концесия за добив на строителни материали от находище "Горна Кремена" - участък "Буков дол" получи софийската "Монолит" АД.

Площта на находището е с размер 107 148 кв. м., а срокът на концесията – 35 години. За този период дружеството ще вложи над 1 633 486 лв., като се очаква за целия период постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 1 807 680 лв.

За срок от 30 години "Летница – Керамика" ЕООД, гр Летница получи втората концесия за добив на подземни богатства от находище "Каменището", разположено в землището на гр. Летница, област Ловеч. Концесионната площ е с размер 232 900 кв. м.

С друго свое решение правителството в оставка разреши сключването на допълнително споразумение за изменение на договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства на "Върба – Батанци” АД, гр. Златоград от находище "Върба – Батанци”, община Мадан.

В споразумението се променя срокът за предоставяне на банковция, обезпечаваща задълженията на концесионера за първата година от срока на концесията, обхващаща периода от 31 май 2012-та година до 31 декември същата година, от двуседмичен на четиримесечен, считано от датата на подписване на договора.

Водещи

Най-четени