Драгомир Стойнев е поканен в Съвета за национална сигурност към Белия дом 20.11 | 17:58

Министърът ще разговаря с икономическия екип на Барак Обама

От Мая Александрова

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е поканен в Съвета за национална сигурност към Белия дом.

В рамките на срещата министърът ще разговаря с икономическия екип на президента Барак Обама. Тя се реализира по покана на Белия дом и не е била предвидена в програмата на посещението. Вторият ден от визитата на Драгомир Стойнев в САЩ първоначално включваше срещи в Държавния департамент и Департамента по търговия на САЩ.

Според експерти по двустранните отношения "това е добър знак от страна на американската администрация за позитивна оценка на посещението и провежданите разговори”, коментираха от министерството на икономиката пред агенция "Фокус".

В първия ден от посещението си министър Стойнев се срещна с представители на 15 корпорации, членуващи в Бизнес съвета за Международно разбирателство.

Пред представителите на американския бизнес министърът подчерта че е време "за нова динамика в икономическите отношения между България и САЩ, която да надгради много добрите политически отношения”.

Вчера министърът посочи, че икономическите връзки между България и САЩ ще се засилят. Страната ни може да привлече американски инвестиции в сферата на информационните технологии.

По думите му САЩ намират страната ни за привлекателна в областта на информационните технологии. Той посочи, че вече има заявен инвеститорски интерес и е възможно големи финансови корпорации да стъпят на българска земя. Инвеститорски интерес САЩ проявяват и към сектор "Земеделие".

Водещи

Най-четени