Защо държавата се бави с мерките срещу поскъпването на горивата, пита ВМРО-НИЕ 24.02 | 15:23

Браншовите организации дават предложения

От Ивайло Ачев

Държавата мълчи и не взема мерки относно рекордно високите цени на горивата, въпреки че различни браншови организации вече дават предложения. Това заявява в своя декларация ВМРО - НИЕ.

Според ВМРО - НИЕ най-пряко засегнати от цените на горивата са транспортните фирми. Техни представители вече са предложили различни способи за облекчаване на положението – връщане на част от акциза върху горивата, намаляване на пътните такси и дори нов мораториум върху ценовия растеж – такъв, какъвто имаше преди една година.

От браншовите организации към БТПП също предложиха мярка за смекчаване на негативните ефекти от ценовия шок и тя е свързана с обществените поръчки, които се печелят не от производствени фирми, а от фирми, чиято дейност е търговия. Трябва да е обратното – в обществените поръчки трябва да участват производителите, за да не се генерира корупция и допълнително оскъпяване на цените на стоките, казват ВМРО – НИЕ.

Опозиционната партия завършва декларацията с призив за проява на политическа и управленска воля за решаване в зародиш на тази нова за България криза.

Водещи

Най-четени