Илон Мъск пуши марихуана в ефир 08.09 | 19:38

Акциите на "Тесла" се сринаха с 6"%

От Ани Романова

Шефът на Тесла Илон Мъск предизвика нова буря в социалните мрежи, след като пуши марихуана в на живо в ефира на онлайн предаването на комика Джо Роугън, предаде Ройтерс, цитиран от manager.bg.

Гостуването на 47-годишният милиардер в популярното Youtube шоу на Роугън продъжли повече от 2 часа и половина, като в него Мъск коментира най-различни теми - от влиянието на изкуствения интелект върху човечеството до ефекта на социалните мрежи.

По време на предаването се вижда как Мъск си дърпа от цигара, която по думите на комика е легална в щата Калифорния, тъй като представлява смесица между тютюн и марихуана, и казва, че "почти никога" не пуши марихуана.

"Не съм редовен пушач на трева. Всъщност, дори не забелязвам да има някакъв ефект… Не мисля, че това е много добро за продуктивността."

Няколко часа след излъчването на запаса акциите на Tesla паднаха с повече от 6%, а двама високопоставени служители на автомобилната компания напуснаха своите постове.

През последните няколко месеца Мъск се озова в центъра на няколко скандала, след като през август написа в Twitter, че обмисля да изтегли компанията от борсата при цена 420 долара за акция, а преди това нарече британския водолаз Върн Ънзуърт който участва в спасяването на 12 -те деца и техния треньор по футбол, заседнали в пещера в Тайланд, педофил.

По-късно Мъск се извини на Ънзурът и поясни, че Tesla остава на борсата.

Снимка: Стоп кадър, YouTube

Водещи