Какво Орешарски посъветва банките 29.05 | 19:07

Ролята им при усвояването на евросредствата трябва да нарасне, смята премиерът

От Георги Георгиев

Банките могат да бъдат и по-активни по отношение на усвояването на европейските средства, не само при предфинансирането. Това заяви министър-председателя Пламен Орешарски по време на среща председателя на Уникредит Джузепе Вита по време на среща днес в Министерския по повод 50-годишнината на банковата институция.

Орешарски той каза, че като цяло Европа е малко по-добре икономически, но предстои още много работа за възстановяване на икономиката и че банките заемат важна роля в този процес.

Друг важен акцент в разговора бе насърчаването на търговията и инвестициите между България и Италия беше един от акцентите в разговора. Според Пламен Орешарски като цяло Европа е малко по-добре икономически, но предстои още много работа за възстановяване на икономиката и банките заемат важна роля в този процес.

"Италия е много важен партньор за нас", добави министър-председателят и отбеляза срещата си вчера с италианския премиер Матео Ренци в Рим.

"Можем да подпомогнем експорта от България, както и да съдействаме за вноса към България", отбеляза Джузепе Вита. Той обърна внимание, че предстои посещение на италиански инвеститори от Конфиндустрията в България, които ще могат на място да се запознаят с възможностите в страната ни.

Наред с това председателят на Уникредит изтъкна, че има клиенти, които проявяват интерес за инвестиции в Източна Европа в сферата на земеделието, енергетиката, комуналните услуги и минното дело.

Водещи

Най-четени