Купуват "Интерамерикан" 21.08 | 11:44

Става дума за двете компании - общо- и животозастрахователната

От Кремена Бедерева

Български застраховател преговаря за придобиване на други две български застрахователни дружества, съобщава Insmarket.bg.

Става дума за двете компании на "Интерамерикан" (общо- и животозастрахователната). Преговорите са в напреднал етап, но все не може да се говори за финализиране на сделката.

Бъдещият купувач няма в своето портфолио животозастрахователно дружество, затова купува "Интерамерикан България Животозастраховане" ЕАД.

При общозастрахователното дружество купувачът ще процедира с придобиване само на портфолиото на "Интерамерикан България" ЗЕАД.

В този случай купувачът ще трябва да докаже платежоспособност, че може да обслужва новите договори, които ще придобие. Естествено, купувачът придобива и резервите по договорите.

Освен това, той ще бъде длъжен в 14-дневен срок след финализиране на сделката да информира всички клиенти за новия собственик. От своя страна клиентите имат 60 дни да мислят дали да останат в дружеството до изтичане на договора, или да го прекратят предварително, като получат съответната компенсация за това.

За да стане реален факт сделката, трябва да се произнесат две държавни институции – Комисията за финансов надзор и Комисията за защита на конкуренцията.

Подробности за сделката вижте на Insmarket.bg.

Водещи