Орешарски: Стремим се към задаване на коректни отношения с бизнеса 25.04 | 12:19

Откритото обсъждане на проблемите създава работещи решения, заяви премиерът пред БСК

От Георги Георгиев

Кабинетът полага усилия за електронизация на услугите, внедряване на иновации и реиндустриализация, стреми се държавата да задава тон на коректност в отношенията с бизнеса. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски пред участниците в 14-ото общо събрание на Българската стопанска камара (БСК).

Откритото обсъждане на проблемите, въз основа на добрата експертиза, създава работещи решения и допринася за постигането на широк обществен консенсус по приоритетите на страната, заяви още премиерът, цитиран от БТА.

Орешарски подчерта, че през годините Камарата се е утвърдила като коректен партньор на държавата и като коректив на националните политики, вземайки активно участие в социално-икономическия диалог.

По думите на премиера има висока степен на сходство на разбиранията за сферите, които изискват повишено внимание и повече усилия – преодоляване на негативните ефекти от кризата, подобряването на конкурентоспособността на българската икономика и на бизнес климата, както и постигането на по-устойчив растеж.

Министър-председателят припомни стъпките, предприети от кабинета през изминалите месеци за намаляване на административните тежести, създаване на по-благоприятни условия за бизнес и насърчаване на инвестициите.

Показахме, че за нас е важен диалогът с работодателите, със синдикатите, с гражданските и неправителствените организации, защото считаме, че е необходимо всеки, съгласно своите компетенции, да работи в обща посока – да върнем страната на пътя на икономическия растеж, да постигнем по-висока степен на социална отговорност и по-голяма удовлетвореност на българските граждани от качеството на живот, каза премиерът Пламен Орешарски.

Водещи

Най-четени