Работодатели готови да вземат 361 души от ВМЗ 22.02 | 13:16

Организират трудова борса в завода на 26 и 27 февруари

От Ралица Стоянова

Агенцията по заетостта предлага във ВМЗ-Сопот на 26 и 27 февруари да се проведе трудова борса.

На 16 януари по инициатива на министъра на труда и социалната политика е проведено извънредно заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество в Областна администрация – Пловдив. Агенцията по заетостта изготви план за действие при извършване на уволнения на работници и служители от завода, информират от социалното министерство. 

До момента в постоянните и мобилните приемни са информирани и консултирани 1341 лица. Предвидена е възможност за работодателите от региона да кандидатстват за разкриване на 3866 субсидирани работни места, от които 2766 по програми и мерки за обучение и заетост.

Анкетирани са 225 работодатели, които са заявили готовност за разкриване на 361 работни места за други професии (машинен оператор в шевното производство, сервитьори, бармани, сладкари, готвачи, строителни работници, автомонтьори, шофьори, мебелисти, химици, инженери и др.).

Изпълнителният директор на "Радомир Метал Индъстрийз” АД - гр. Радомир е предложил да назначи 21 специалисти в на машиностроенето.

Общините Сопот и Карлово – в готовност да наемат общо 500 човека на работа по схема "Подкрепа за заетост” на ОП "РЧР”.

По Проект "Шанс за работа-2013 г” е подадена заявка от КНСБ-Пловдив за обучение на 15 болногледачки с възможност за стажуване.

Започна информиране и консултиране на безработни лица по Проект "Подобряване пригодността за заетост на безработни лица чрез повишени професионални и ключови компетентности”.

До 21 февруари 2013 г. в Дирекция "Бюро по труда” са регистрирани 411 освободени от ВМЗ-Сопот лица. Голяма част от работниците са предпочели да получават обезщетения за безработица.

Водещи

Най-четени